درمان وزوز گوش با قطره بتامتازون گوش

درمان وزوز گوش با قطره بتامتازون گوش

در این مقاله به طور خلاصه در مورد تیتر و عنوان‌های زیر صحبت می‌شود:

  • قطره بتامتازون ۱ درصد برای چیست؟
  • آیا قطره بتامتازون برای شستشوی گوش استفاده می‌شود؟
  • آیا قطره بتامتازون در عفونت‌های گوش کودک استفاده می‌شود؟
  • قطره بتامتازون در درمان وزوز گوش مؤثر است؟

قطره بتامتازون ۱ درصد برای چیست؟

قطره بتامتازون در التهاب و تسکین درد گوش و چشم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع قطره گوشی بتامتازون برای التهاب گوش یا اوتیت خارجی(عفونت گوش خارجی) جهت تسکین درد گوش، خارش گوش، از بین بردن التهاب و سوزش گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قطره چشمی بتامتازون نیز برای تسکین درد، التهاب و سوزش چشم کاربرد دارد. بنابراین بیماران عزیز در هنگام خرید به نوع استفاده برای گوش یا چشم اشاره کنند. همچنین همانطور که گفته شد قطره بتامتازون برای درمان خارش و درد گوش نیز کاربرد دارد.

نکاتی که باید در مورد قطره بتامتازون گوش بدانید

قطره بتامتازون گوش نباید بیشتر از یک هفته مورد استفاده قرار بگیرد. در صورتی که بعد از این مدت نتیجه دلخواه حاصل نشد مجدداً به پزشک متخصص گوش حلق بینی مراجعه شود.

بهتر است دوره استفاده از قطره بتامتازون کامل استفاده شود تا نتیجه مناسب حاصل شود.

بهتر است قبل از استفاده از قطره بتامتازون بروشور داخل جعبه مطالعه شود تا از نحوه استفاده و عوارض جانبی آن مطلع شوید.

آیا قطره بتامتازون برای شستشوی گوش استفاده می‌شود؟

قطره گلیسیرین فنیکه یا آب اکسیژنه برای شستشوی گوش استفاده می‌شود. به این صورت که بیمار باید قبل از شستشوی گوش در طول روز ۳ بار از قطره برای هر گوشی که باید شستشو شود استفاده کند و بعد از چند روز(۲ تا ۳ روز) برای شستشو یا ساکشن گوش مراجعه کند.

توجه داشته باشید شستشوی گوش یا ساکشن گوش باید توسط متخصص گوش حلق بینی انجام شود زیرا ممکن است درهنگام ساکشن آسیب به پرده گوش و گوش میانی وارد شود.

آیا قطره بتامتازون در عفونت‌های گوش کودک استفاده می‌شود؟

قطره بتامتازون و سایر قطره‌های گوش می‌توانند برای عفونت گوش کودک یا بزرگسال استفاده شود اما توجه داشته باشید حتماً قبل از استفاده از قطره‌ها بخصوص در کودکان باید به متخصص گوش حلق بینی یا اطفال مراجعه شود.

مهمترین قطره‌هایی که برای گوش مورد استفاده قرار می‌گیرند؟

چه قطره‌هایی برای عفونت‌های گوش مناسب می‌باشند؟  در جدول زیر مهمترین قطره‌های گوشی که ممکن است برای درمان التهاب و عفونت‌های گوش، درد گوش، خارش و سوزش گوش استفاده شود قرارداده شده است.

 

قطره گوش

کاربرد قطره گوش

1

قطره گوش بتامتازون

ضدالتهاب، ضدخارش و درد

2

قطره گوش اوتیسپت(OTC)

قطره ضدالتهاب و ضد قارچ

3

قطره گوش نیومایسین

درمان عفونت های مزمن گوش خارجی

4

قطره گوش افلوکساسین

درمان عفونت گوش خارجی(گوش شناگر) و عفونت گوش میانی

5

قطره گوش بتازونیت

درمان عفونت گوش خارجی، درد و سوزش گوش

6

قطره گوش جنتامایسین

قطره ضدالتهاب و پیشگیری از عفونت در کودکان و بزرگسالان

7

قطره گوش گلیسیرین فنیکه

شستشوی گوش جهت ساکشن

8

قطره گوش سیپلکس

درمان عفونت های گوش و چشم(قطره استریل گوش و چشم)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • نکته مهم: در صورت پاره بودن پرده گوش استفاده از قطره‌های گوش به طور مال قطره جنتامایسین ممکن است سبب بروز عوارضی نظیر سوزش شدید، التهاب، مشکلات تنفسی و حتی سرگیجه شدید شود. بنابراین بهتر است قبل از استفاده از قطره‌های گوش به متخصص گوش حلق بینی یا متخصص شنوایی‌شناس جهت بررسی وضعیت گوش میانی و پرده گوش مراجعه شود.

آیا قطره بتامتازون در درمان وزوز گوش مؤثر است؟

وزوز گوش یا شنیدن صدا یکی از معضلات جامعه امروزی می‌باشد که روز به روز به تعداد افراد با وزوز افزوده می‌شود. افزایش استرس، درگیری و فشار‌های عصبی، افزایش استفاده از هندزفری و در معرض قرارگیری صدای بلند، مصرف دارو‌ها بدون نسخه پزشک و... را می‌توان از دلایل اصلی افزایش شمار افراد درگیر با وزوز گوش دانست.

در بخش بالا در مورد قطره بتامتازون و سایر قطره‌های گوش و کاربرد آن‌ها توضیح داده شده است. سؤال اصلی که در این بخش مطرح می‌شود اینکه آیا قطره بتامتازون در کاهش و رفع وزوز گوش مؤثر است؟

همانطور که بیان کردیم قطره بتامتازون در التهاب‌های گوش خارجی، خارش گوش، درد گوش و... بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد اما متأسفانه در مقالات در مورد میزان اثردهی و کارایی قطره بتامتازون در درمان وزوز گوش صحبتی نشده است و اطلاعات زیادی در این زمینه وجود ندارد.

اما اکثر دارو‌هایی که در درمان وزوز گوش تجویز و مورد استفاده می‌شود شامل داروی جینکوبیلوبا، بتاهیستین(در درمان سرگیجه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد)، سیناریزین، الپرازولام، کلونازپام، دیاسپام، می‌باشند.

به طور مثال قرص گیاهی جینکوبیلوبا با افزایش خون‌رسانی در کاهش وزوز گوش نقش دارد. قرص‌های الپرازولام، کلونازپام، دیاسپام که در گروه دارو‌های آرامبخش قرار دارند با کاهش استرس، اضطراب ناشی از وزوز گوش و کاهش فعالیت‌های عصبی در کاهش شدت وزوز گوش مؤثر می‌باشند.

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

خدمات شنوایی سنجی، تجویز جدیدترین سمعک‌های نامریی، پشت گوشی و ریک، تجویز سمعک‌های مخصوص کودکان، تجویز سمعک‌های مخصوص وزوز گوش، تنظیم و تعمیر انواع مدل‌های سمعک در این کلینیک ارائه و انجام می‌شود.

همچنین کلینیک فراشنوا با جدیدترین روش‌های درمان وزوز در حیطه وزوز گوش نیز فعالیت دارد که تاکنون توانسته است بیماران بسیاری که از وزوز گوش رنج می‌برند را تحت درمان قرار دهد.


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما